Inspelningen den 29 juni

Nu kan vi avslöja att... Gunilla Vestin - Wallin kommer tillbaka i anders.se säsong 2  som Laila!

Vi spelade idag in alla hennes scener. Det blir super!!!

Idag fick jag för första gången testa att spela in film med barn.. Filip har berättat hur det gått i Leksand då han filmade med flera barn.. måste säga att det gick jättesmidigt och barnskådespelaren är jätteunderbar!


Så här går inspelningen till..


Vem föreställer han?? Hål er till våren 2010! :)

Veckans Felix



jag pi trött! hårt arbeta tv...




jag orka skriva något ni vänta nästa vecka!

anders.se förr och nu









Inspelningen den 28 juni

Idag testade jag och Filip något stort - nämligen att göra ett musikalavsnitt.

Dagen började med att Fiip gjorde en snygg entre direkt från natttåget från Umeå.
Han var pigg och glad med bildmanuset och tidsplanen för han ska regissera avsnittet.

Men vad hände? Jo, han regisserade väldigt bra men.. hans tidsplan för dagen sprängdes ordentligt och som alltid med anders.se. ibland tror jag att vi har någon på vårt sida som såg till att vi lyckades genomföra dagen.

Vi hade planer med att avsluta kl 17-tiden men det blev istället till kl 21.30 typ sen fick vi skynda oss att städa och dra innan larmet kl 22. Det blev ytterligare en lång dag.. men nu har vi filmat det mesta.. nu är det typ 20% kvar av anders.se inspelningen. Börjar nu längta efter sol och bad :(

Tyvärr hann vi inte med alla som finns på bildmanuset och några scener fick flyttas fram men vi hann med det viktigaste :)

Vi blev SÅÅÅÅ imponerad av skådespelarna, vi fick måååånga bra och unika scener!!!

Här kommer dagens bilder.. det finns så många och vi kommer att uppdatera flera snart...





Tack till Juli som kom och agerade som teckenspråksstöd.


Action


Action


Action


Action


Teckentorget besökte oss idag :)

Tack till Paulina, Stella och Tanja som hjälpte med mat, kläder, städning, underhållning osv osv!!!

Det var alldeles varmt i helgen.. speciellt idag, stackars skådespelarna som kämpade i värmen..


Männen har tur.. här fick Filip ta av sig hans t-shirt för att orka filma...

Inspelningen den 27 juni

Hej!

Det blev en LÅNG dag idag.. från kl ca 9 till kl 21.50... och en dag som jag fruktade eftersom Filip var borta på ett bröllop.
Jag måste tacka hela TEAMET som hjälpte och såg till att dagen flöt utmärkt.

Tack till alla skådespelarna som hade stor tålamod med värme, dålig luft, långa väntetid osv osv ändå spelade de såååå BRA!!!

Tack till Ellie för filmning och maten samt allt gott!

Tack till Tanja som höll reda på kläder till skådespelarna!

Tack till Alisen som fotograferade och fångade flera snygga bilder på sista scen.

Tack till Mikael och Jacob som orkade hela dagen med att filma.

Tack till min pappa som hjälpte med transport!

Och tack till Paulina och Mark som kom en stund och hjälpte till.

Jag är nöjd med dagen! Speciellt en scen som jag lyckades få testa en knep, dvs låta skådespelarna inte veta en replik och fick riktigt bra bild!!! En eloge till dem som lyckades genomföra "final-scen" idag på två timmar! Tufft!

Ja, här är bilder från dagens inspelning


Under pausen medan solen skiner för fullt...


Ellie som dokumenterade med en filmkamera.


Under en tagning


Anders och My i action



Salim känner sig verkligen hemma på anders.se kontor!


Whaaat? Håll er till våren 2010! :)

En stor tack till SDU gänget som fick flytta sitt möte till annat rum och lät oss röra fritt!

Dags att varva ner och sova. Imorrn blir det en ny dag med nya utmaningar hos anders.se!

Varför blev det ett företag?





För några år sedan när jag och Filip träffades och pratade om göra webbtv-serien anders.se hade vi noll tanke på att bilda ett företag. Vi ville förverkliga en dröm och tillsammans med många andra spelade vi in första säsongen på vår fritid.

Under produktionen fick vi lägga ut pengar ur våra fickor. Vi fick sponsorpengar efteråt men det täckte inte alla kostnader i efterarbetet med  bl a redigeringsprogram, marknadsföring osv. Precis som folk lägger ut pengar på sin hobby, t.ex. finns folk som lägger ner jättemycket pengar på delar till sin motorcykel m.m., så hade vi inga problem med att lägga ut pengar till serien.

Under efterarbetet visade det sig att vi behövde ett namn som”producerar” anders.se samtidigt behövde vi logo till serien ( så att folk kan ej bara kopiera och påstår att de gjort den...) Så småningom föddes Dramaski – med visionen att kunna producera serier och filmer med dövkultur och på teckenspråk och att uppmuntra döva att själva producera filmer.

Hösten 2007 slog vår dröm in och anders.se blev verklighet. Vi kommer aldrig att glömma ögonblicken på galan då första avsnittet visades och vi såg på varandra och insåg att publiken faktiskt skrattade och njöt av serien.

Vi hade då inga planer att göra en ny säsong av anders.se på direkten. Men vi hade planer med Dramaski. Vi ville kunna fortsätta producera kortfilmer, samarbeta med andra döva o.s.v. Att göra film är en del av våra stora intressen som vi gärna vill göra på fritiden. Men utbudet är inte stort i Sverige – i alla fall för döva.

Syftet med DVD-försäljningen av anders.se – som är vårthuvudintäkt går till andra filmproduktioner. För att vara tydlig nu rör vi absolut inte pengar som finns i Dramaski direkt till våra privatekonomi.  Däremot köper vi gärna in filmutrustningar, gå på kurser och allt annat för att kunna få inspiration och uppmuntra andra döva. Ni som är sugna att göra film, tag gärna kontakt med oss!

Vi älskar serien anders.se jättemycket och till vår stora glädje sa skådespelarna ja till att göra andra säsong helt ideella är så ofattbart för oss. Nu när vi har en liten omsättning innebär det självklart att vi försöker köpa saker som t.ex. ny filmkamera till ett rimligt pris, andra saker som behövs till inspelningen och så marknadsförening förstås.

Ja, nu tillbaka till varför vi bildade ett företag. Jo, detär för att kunna bli kvitt med svenska lagar. Däribland att kunna sälja dvd vitt – med moms. Ärligt talat har det blivit lite ”suck” för oss eftersom vi numåste hålla reda på alla kvitto och bokföra det. Men allt för ”Mer dövfilmer!”

Nu förenar ni många Dramaski till anders.se. Helt riktigteftersom anders.se är faktiskt en av Dramaski ”huvudprodukt”. Men vi vill också poängtera att själva Dramaski är ett hobbyföretag och vi tycker att vi driver företaget jättebra på grund av att företaget INTE har vinstsyfte!



Ett annorlunda avsnitt

Ikväll har vi jobbat med en välkänd ansikte inom dövvärlden inför ett avsnitt med annorlunda innehåll.
Vi ser så fram emot det och hoppas vi lyckas förmedla det riktigt bra :)

Senare har vi fixat en del saker bl a göra inspelningsschema, kontakta med gästskådespelarna, göra lite ändringar i manus, planera hur veckan ska se ut, vem gör och vad..

Nu ska vi försöka sova och få nya krafter :)

Mindy


Inspelningen den 21 juni

Puh! Nu är jag typ dödstrött. Det var en dag med många intensiva scener dvs med flera personer inblandade. Igår var det mest två eller tre personer per scen.

Hela dagen filmade vi nästan bara i fikrummet. Ja, vi har nu fått mycket större utrymme jämfört med första säsong så det är mycket lättare att filma. Däremot är det mycket svårt att hålla reda på allas repliker. Vi spelade typ ca 22 scener idag! Igår var det ca 30... Ofattbart att vi hann med nästan alla. Det blev bara en scen som vi får göra en annan gång och en annan scen som vi får göra om.

Tack till alla skådespelarna, fotografer och Filip som hjälpte så att alla repliker kom på rätt plats.

Tack till syskon Farkas som fick laga en del mat vid entren eftersom fikrummet (köket) var upptaget pga inspelningen och fixade all gott som gav alla mer ork.

Här kommer några bilder från dagens inspelning:



Felix och Anders under tagningen



Bakom scen



Repetition inför en scen



Godis är ett måste för oss alla! :)



Vad säger My? Till vem? Varför? :)



Ellie och David äger inspelningens kylskåp :)

Hur gänget bakom anders.se firar midsommar

Med plump såklart! Efter sillen och grillade korvarna spelade jag och Mindy med Joakim aka Felix, David och Mark. Under tiden vi spelade skickade jag sms till 118100 (ni vet, numret som har svar på allt) och frågade vem som kommer att vinna turneringen.

Svaret från 118100 blev:

"Helt klart Mindy tror vi eftersom hon har varit på plumpläger i Frankrike, fast det var nog egentligen ett läger i klädpoker. Mindy är en klurig tjej tycker vi så vår röst går på henne!"

Sist kom Mindy och på första plats kom hennes lillebrorsa Mark, 4 poäng från 200-gränsen.

Filip


Inspelningsdag 20 juni

Yes! Så var en inspelningsdag avklarad. Morgonen började med att jag (Filip) glömde gå av på rätt station med pendeltåget och Mindy åkte fel håll med tunnelbanan (om ni undrar över min personliga åsikt tycker jag att det är en större bedrift att åka fel håll än att glömma gå av). Nåja, jag, som är den ende som har nyckel in till inspelningsplatsen, hade tur och kom inte sent =)

 

Speciellt roligt idag var det att få jobba med två nya fotografer som jag aldrig jobbat med förut. Turgay Coban och Mikael Öhlund ställde upp som fotografer/bildproducenter och jag trivdes väldigt bra i denna trio av fotografer. De kom hela tiden med nya idéer och förslag på hur man kunde filma och flera scener tog de upp till en högre dimension. Ser fram emot att jobba med dem resten av säsongen.

 

Det är härligt att vara tillbaka i detta underbara kaos. Som vanligt hade Mindy och jag vårt inbördeskrig (perfektionism vs. effektivitet) - och gång på gång förvånas jag över hur vi kompletterar varandra, särskilt efter de stunder man har velat ta stryptag på henne. Utan Mindy skulle inte anders.se bli färdig - jaja säsong två är inte färdig än och jag ska inte ropa hej förrän...

 

Skådespelarna! Ja ni är oumbärliga med ert tålamod med oss. Både under press och stress och också under de stunder då ni timtals får vänta tills det är dags för er scen. Det är härligt att få återse Anders, My, Jelena, Felix och också de nya karaktärerna. I vissa scener lyckades ni få fram en härlig kemi, och speciellt en scen blev riktigt våldsam så att jag nästan själv fick ont av att se. Ja, som sagt, ni är oumbärliga.

 

Tack för maten syskonen Farkas. David och Elisabet kom och fixade god mat!

 

Snart ska jag å Mindy åka hem och sova och samla krafter inför morgondagens inspelningsdag. Vi måste ut innan larmet går klockan 22.00 =)

 

Här några bilder från idag!

 

Felix och Salim under pausen.

Anders och Jelena - reptitiondags!

Fotograf nr 2, Turgay Coban


Fotograf nr 3 Mikael Öhlund

 

Filip VS Mindy. Vem lyssnar Anders på? :)


Stor kram till alla i anders.se gänget.


Glad midsommar!

Jag och Filip har förberett en hel del idag på inspelningsplatsen och hoppas att allt flyter väl under helgen.

Snart ska vi till mina föräldrar och njuta av goda midsommarsmaten och det får bli bara en eller två snaps, inget mer!!!



Eh, vad gör han???

Anders.se önskar er glad midsommar! :)

Inspelningsschema

Ikväll försökte jag greja schema så att alla blir tillfredställda. :)

Första säsong gick vi efter avsnitt för avsnitt. (ibland miljö, men inte så mycket...)
Andra säsong går vi nu efter endast miljö.

Vilket jag tror blir väldigt förvirrande för skådespelarna. Men vi testar fram.

Problemet är ju att vi inte har tillgång till HELA studio hela tiden som vi hade haft i förra säsongen. Men nu i andra säsongen är det mycket bättre kvalitet i studio så..

Vi får se hur det kommer att bli... Le gärna lite extra när ni ser skådespelarna de kommande några veckorna för jag tror att de har det lite tufft...

Mindy

anders.se på SDR-kongressen

I lördags var det en historisk dag då Låw slutade som ordförande efter 17 år i SDR och en ny ordförande och styrelse valdes. Anders.se var där under lördagen och sålde dvd samt berättade om andra säsongen. Vi visade några avsnitt på projektor och det kom folk då och då som stannade och tittade.

På plats var också STAB (Stockholmstolkarna AB) som är en av våra huvudsponsorer och vi fick träffa några av tolkarna som kommer att vara med under andra säsongen. Kul att träffa dem!

En man kom fram och påpekade att Ahmed är ett muslimskt namn och Ahmed bär ju ett ganska stort kors som halsband (fick lära mig att Ahmed faktiskt är en variant av Muhammed). Jag försvarade med att vi har en ny karaktär som kommer spela Ahmeds bror, alltså Salim. Men även Salim är ett muslimskt namn. =)

God natt kära bloggläsare

Filip

Veckans Felix



Vecka 25 - Om alkohol

Jag happ roligt Västanvik pubafton under SDR kongress. Jag med pubafton tre kvällar utan ledig kväll, många öl köpa! Men jag upptäcka finns fara med öl. Orsak dricka öl göra mig glad. Jag bli lycklig öl-snurrig! Men om jag lycklig glad nästa dag då jag inte köpa öl. Därför viktigt pubafton dricka mycket öl att nästa morgon inte minnas vara lycklig igår kväll, då kan igen nästa kväll dricka öl och bli lycklig igen!

Dramaski på kongressen

Vi ses där! :)

PROMOBILDER

Första officiella promobilder för anders.se säsong 2 är ute!







Vad tycker ni?
Vi tackar Herr Christoffer Dahlgren - Hellöre som har gjort dessa bilder :)

EDIT:
Tack också till Jakob Jakobsson som har fotograferat! :)
Och att Chris första efternamn har tagits bort för 5 år sedan. Ber om ursäkt!

Den 7 juni


Nu är vi dödströtta! Jag fattar verkligen inte hur vi klarade att filma typ kl 9 till midnatt då vi gjorde första säsongen. Idag började vi ca 9 till 18 och är helt slut!

Vi filmade idag scener som vi aldrig gjort och jag tror inte att många har gjort.. nämligen att göra sportscener.


Diskussion om hur scenen ska filmas.


Vad händer??? haha, håll er till 2010!!!


Här är vår gästregissör med fotograf. Det är roligt att prova att låta någon annan ta hand om vissa scener. Ska bli kul och se hur det går :) Hon är mycket duktig!


Här kan vi se vad som händer mellan tagningarna


Jaha, nu igen.. presentation kommer snart :)

Nästa inspelningsdag är den 20 juni. Rätt, dagen efter midsommarsafton.

TACK till Irene som hjälpte till med lunchen, maten var verkligen GOTT! :)

En stor tack till Manillaskolan som lät oss få tillgång till idrottshallen!

Den 6 juni

Här kommer ett par bilder från dagens inspelning.

Förmiddagen spelade vi in vinjetten och det blev väldigt bra! Jag tror på det. Det blir som sagt mycket olikt men likt ändå.. Bilderna kommer senare i veckan :)

Vi spelade in en scen med chroma key - häftigt!


Vad händer??? haha, håll er till 2010!!!


Bakom scenen :)


Förra säsongen körde vi med tv och nu med dator.. en stor förbättring! :)



På eftermiddagen var det externa scener som gällde.. blev faktiskt bra!

TACK till er alla som ställde upp och hade stor tålamod med oss!

Och tack till er som var på svartsö och tänkte på oss!

Ja nu sängdags - då blir det snabbare till morgondagen! :)

Nöjd...

Idag gick det jättebra! Helt utmattad och ska nog lägga mig snart.

Vi ska försöka uppdatera från dagens inspelning så snart vi kan! :)

Vem är Salim?

Ni kanske har undrat vilka som döljer sig bakom de svarta prickarna i bilderna från basketen härnedan. Nu ska vi avslöja vem som är en av dem! Den personen är en av anders.se nya huvudkaraktärer i säsong 2. Det är...


... spännande? ...


Salim! Salim är Ahmeds bror och spelas av Stefan Gündüz. Idag hade vi vår första inspelning med Salim i en pizzeria (tusen tack till Pizzabutik Ålsten för att vi fick filma hos er!). Det kändes roligt att återigen jobba med inspelning av anders.se och vi längtar till att få filma scenerna med hela anders.se gänget. Nu i helgen börjar allvaret!


Härnedan kommer några bilder från inspelningen idag och på den nya karaktären Salim.





Veckans Felix



Vecka 23 - Om bajspåse


Jag soft på parkbänk och titta en kvinna har hund som bajsa. Kvinna ordentlig ta fram svart bajspåse och plocka upp hundbajs. Människa pi bra vän till hund, eller hur? Men veta också böter få om inte städa hundbajs, aftonbladet säga 500 kr i böter. Jag mycket tänka, att tur Afrika inte ha samma svensk bajslag. Om finns i Afrika då bönder som har många kor gå på gator, de måste ha stora svarta soppåsar som bajspåse plocka upp all kobajs. Svensk lag inte alltid bra...


Förberedelser

Månader av förberedelser hjälper inte... :(

Hoppas allt ordnar sig!

Anders.se träff

Vi träffades ikväll och hade kul ihop :)



Vem kunde ana att Jocke är proffs på basket? :)



Vem är den mystiska kvinnan? Det får ni veta snart :)



Vem är mannen som Jocke flinar åt? Vi kommer att berätta mer om honom snart.

Nu är alla skådespelarna utmattade...  Nu gäller det att bara vila för dem eftersom inspelningen närmar sig.
Nämligen om ett par dagar!

RSS 2.0