Ett steg närmare till slutet

Idag blev vi "klara" så gott vi kan (vi är amatörer.. så justering kan ta evigheter..) med första avsnitt och andra avsnitt. Kan knappt tro det. Vi börjar nu visa för ett par personer exempelvis översättare, dövtidning och teckentorget. Jag är nervös.. vad tycker de om dem?!? :) Ja får hålla mig till då avsnitterna visas för allmänheten så får jag veta vad ni tycker!

Trailer för första avsnitt kommer inom kort!

 

/M


Kapplöpning

Tydligen pågår det en kapplöpning nu.

Den 19 februari ordnar SDUR tävlingen "Vem kan slå Johanna & Johanna" - fortsättningen på den spännande utmaningen från i fjol där (som alla självklart vet) jag och Fredrik slog alla våra utmanare! vemkanslajochj.blogg.se

Den 26 mars blir det årets fest - releaseparty för andra säsongen av anders.se! dramaski.se/theparty

Båda festligheterna har egna bloggar med gästlistor:

 

Och nu står ställningen 48-45 till SDUR (alltså antal personer på gästlistan).

Vem hejar jag på? Mmm...

Men varför inte välja det bästa som jag har gjort: Var med på båda evenemangen!

/F

Glädje...

Jag minns tydlig vilka scener som var väldigt jobbiga - mest för att det var så varmt och svåra repliker förstås.. idag fick jag äntligen titta på första verison - ja bara första. Det börja kännas.. en viss stor glädje att det är värd resultatet. Tro mig. Jag börjar längta tills dagen då jag får titta med Filip och resten av skådespel-gänget.

Ja, vi lär nog ha en VIP-visning en hel kväll då vi ska visa alla avsnitter innan första avsnitt får premiär för allmänheten. Om du vill verkligen vara med, så erbjud dig att blogga om anders.se. Vi har en bra kandidat men än är det inte försent att anmäla sig :)

/M


Ingenmansland mellan Norrland och Medelhavet



Vi har nu vår kallaste vinter i Stockholm på länge. Härligt tycker jag att ha Norrland härnere även om det ibland har varit lite väl obarmhärtigt när jag inte haft på mig de rätta kläderna.

Under redigeringen ser jag vad som händer mellan klippen. Skådespelarna måste ofta svalka sig, t.ex. med manus som Jenny gör i bilden. "Det är så varmt!", "Jag måste ta en dusch snart!", "Fy vad jag svettas!" är vanliga kommentarer jag får se. Junivädret 2009 var ju inte skonsam mot SDR:s ventilationssystem där vi filmade...

Och när man är inne i redigeringsarbetet med diagnoskaliber blir jag själv varm och svettig och börjar faktist tro att det är medelhavsvärme därute - och sedan när jag ska ta en stretchpaus ser jag att det är snö ute och blir förvirrad.

Är det varmt eller kallt ute? Jag vet inte längre...

/F

Missa inte årets fest!



Se första avsnittet av andra säsongen före alla andra! Var med på anders.se releasefest!

www.dramaski.se/theparty

/F

Incogito ergo sum

Ni har säkert hört uttrycket ”Jag tänker, alltså finns jag” som kommer från filosofen Descartes kända sats "Cogito, ergo sum". Liksom människan tänker alltså existerar hon.

Jag har upptäckt en sak efter alla timmar med redigering och justeringar. Det jag absolut inte får göra är att börja tänka över vad jag verkligen har gjort de senaste timmarna. Då kanske jag upptäcker att det jag gjort är att klippa bort 1/25 sekund från ett klipp, sedan lägga tillbaka denna 1/25 sekund, sedan näää klippa bort samma 1/25 sekund, sedan tänka "men skulle det inte bli bättre med" och lägga tillbaka 1/25 sekunden.. osv... osv.

Seriöst, man blir deprimerad när man tänker att det enda man gjort den senaste timman är att vara fixerad av samma 1/25 sekunders klipp. Meningsfullt? Kommer folk att märka någon skillnad? Vad kommer att stå på min gravsten...

Nä, för att kunna överleva redigeringsarbetet får jag inte börja tänka och reflektera över vad jag har gjort. Utan bara köra på.

Så fuck Descartes!

/ F

Eftertexter

Nu närmar vi oss till slutskedet - då känns allt otroligt spännande! De senaste dagarna har jag mest jobbat med eftertexter. Har lyckats hitta ett snyggt sätt. Fast vad det vi ville i början fick vi inte för det är tidskrävande och om fler inblandade så dröjer det hela tyvärr gärna.

Jag lovar er att vår idé med eftertexten ska bli så att när ni tittat på avsnitten så ser ni också fram emot eftertexten!

Här låter jag er få en sorts screencaps.. obs! spoiler.. tja kan man säga så för eftertexter? haha :)



/M











VECKANS FELIX



Vecka 1 - Nyårslöften 


Nyår flott fest! Anders rolig haha... han göra... nej hyff ej berätta... vill ej få sparkad från anders.se. 


Men jag minnas jag ge nyårslöfte till Anders. Jag säga Anders jag aldrig mer skriva veckans Felix i andersblogg. Ja år 2010 blir noll veckans Felix. Jag beklaga hårt. 


Jag duktig hålla nyårslöfte! Du tycka samma eller hur!


RSS 2.0